Böcker

omslag_rosevin_lag

Rosévin – historien, vinerna och maten därtill
Anders Melldén
Rosévin till maten är fortfarande ett relativt outforskat område, men Anders Melldén bjuder på ett trettiotal recept med konkreta vinförslag och kul kuriosa som kan bli till intressanta samtal runt middagsbordet. Dessutom presenteras 151 provade roséviner och roséchampagner. Rosévin – Historien, vinerna & maten därtill är därmed den ultimata guiden till den starkast växande vintrenden.

mitt-kafe

Mitt eget kafé
Mia Öhrn
I Mitt eget kafé delar konditorn Mia Öhrn med sig av sina allra godaste recept, som brownies med vit choklad, jordgubbsbakelser och saffransgrottor. Hon besöker också sina favoritkaféer och bjuder på deras bästa sallader och mackor. Boken är en inspiration för allasom älskar att fika
eller drömmer om att starta ett eget kafé.

 

citybondens handbok

Citybondens handbok
Henrik Francke
Vill du också leva ett skönt och grönt ekologiskt cityliv? Med hjälp av recept, intervjuer, kåserier och Sara Telemans illustrationer blir det uppenbart att det faktiskt kan vara riktigt kul att vara snäll mot miljön och djuren. Med redskap som Säsonggrönnsakernas kalender. Den politiska korrekta fisktabellen och Citybondens bakskola är dessutom inte särskilt svår.

 

 

livsnjutarenLivsnjutarens guide till Stockholm
Mia Öhrn
Favoriter från förra upplagan är fortfarande kvar och inspirerar till nakenbad, glassfrossa, sköna promenader och fika året om. Upptäck sparrisfestivaler, vinterträdgårdar, crêperier och listor över stans bästa butiker. Boken är personligt skriven och rikt illustrerad med fotografier och teckningar. Den är uppdelad efter årstid och innehåller även karta och korta sammanfattningar på engelska

 

 

svenska ostar info.pdfSvenska Ostar
Mia Öhrn
Följ med på en ostresa runt Sverige, från Jämtland till Gotland, från Västergötland till Sörmland. Lär känna eldsjälarna bakom de nya svenska ostarna. Mia Öhrn har komponerat ett 20-tal härliga recept där olika ostar får spela huvudrollen till exempel dinkelpizza med lagrad hårdost, saffranpasta med getost

 

 

PysselDeLuxe_omslag_1Pyssel de luxe
Josefin Ekman
I Pyssel De Luxe är alla handarbeten funktionella, från glamourösa plånböcker i leopardmönster till vackra tårtfat och uppskattade gårbortspresenter. Upptäck pyssel du aldrig trodde att du kunde göra själv, gjut i betong, gör skira spetsskålar och låt pysslandet bli en skön ventil i en annars stressig vardag.